Bosum

Bosum Building System

Bosum Building Eko CMYK (2)

Eftersom vi bryr oss miljön lika mycket som du är vi stolta över att vi säljer och monterar Bosum Building Systems ekologiska byggsatser. Detta typgodkända byggsystemet är unikt och bygger på en enkel metod där massiva träblock av svensk furu fogas samman utan spik och skruv.

Den här filmen visar själva principen med byggsatsen, men vissa komponenter har sedan filmen gjordes förändrats. På Bosums webbsida kan du läsa vad som ingår i byggsatsen idag.

Fördelar

  • Ekologiskt klimatskal. De massiva träblocken är limfria och går dessutom att återanvända. Andra material som används är så långt det är möjligt organiska eller miljövänliga.
  • Ljudisoleringen fantastisk tack vare träblocken.
  • Stabilt inomhusklimat tack vare de massiva väggarna. Värmen från husets värmekälla ackumuleras i den massiva stommen på vinterhalvåret och under sommarhalvåret hjälper de tjocka väggarna till att bibehålla ett svalt och behagligt inomhusklimat.
  • Lätt att montera inredning som kök i de massiva väggar utan att behöva använda plastpluggar.
  • Högt brandmotstånd då en massiv träkonstruktion har betydligt bättre brandegenskaper än lösvirkeskonstruktioner.
  • Tidseffektivt eftersom vi monterar konstruktionen på bara ett par dagar trots att det faktiskt är ett platsbyggt hus och inte prefabricerat.

Läs mer om byggmetoden och fördelarna med Bosums byggsystem.

 

Produktutbud

Bosum har flera olika hus – från enplansvillor till attefallshus. På Bosums webbsida kan du jämföra de olika husmodellerna och se priser.

 

Är du intresserad av att få veta mer om Bosums hus kontakta oss!